Blogimatka Luxemburgiin

Toukokuun alussa koitti odotettu päivä, jolloin minäkin viimein pääsin tapaamaan muita Keski-Euroopan suomalaisbloggaajia: vuorossa oli ulkosuomalaisten bloggaajatapaaminen Luxemburgissa.Suuntasin matkaan lauantaiaamuna muiden Düsseldorfissa asuvien bloggaajien kanssa. London ja beyondin Leenan ja Hausfrau-Jennin kanssa kolmituntinen automatka sujui nopeasti kuulumisia vaihtaessa.Perille päästyämme tapasimme muut matkalaiset, Hollanninhippiäisen Liisan, Ajatuksia Saksasta -blogin Oilin ja Viherjuuria-Heidin, jotka olivat tulleet Luxemburgiin jo edellisenä päivänä - sekä tietysti Luxemburgissa asuvan emäntämme Ainon, jolla on Viisikymppiä lasissa (ja joskus jotain muutakin).

Ensimmäisenä oli ohjelmassa modernin taiteen museo Mudam. Museoreissun meille tarjosi Visit Luxemburg, joka antoi matkaseurueellemme Luxemburg Cardit. Saimme nauttia monista erilaisesta taideteoksista sekä tietysti jo rakennus itsessään, ympäristönsä kera oli vaikuttavaa katseltavaa. Museo on rakennettu Thüngenin linnoituksen viereen, ja yläkerroksista voikin seurailla linnoituksen muurin kulkua. Itse linnoituskin restauroitiin osana Mudamin rakennusprojektia, joten hyvällä ilmalla kannattaa käydä kävelyllä muurillakin.

Muuri  miljöineen vei vuosisatoja ajassa taakse päin, kun taas viereinen moderni museo muistutti nyky-yhteiskunnan vastakkainasetteluista ja ongelmista. Kun juuret ovat syvällä Pohjois-Eurooppalaisessa routamaassa, tarjoavat tällaiset paneutooppalaiset linnanrauniot mahdollisuuden päästä aikamatkalle vuosisatojen taakse Euroopan yhdistämisyritysten tunnelmiin, vaikka jalat ovat tukevasti keskellä nyky-Eurooppaa.  

Iltapäivällä vuorossa oli kävelykierros emäntämme Ainon johdolla. Lauantainen Luxemburg oli todella kaunista ja menevää katseltavaa ja kaiken kruunasi lämmin ja aurinkoinen sää. Tuli opittua, että tällä lilliputtivaltiolla on yli tuhatvuotinen historia sekä edelleenkin merkittävä asema Euroopassa.


Kävelykierros oli juuri sopiva yliyönreissulle kaupungin kompaktiudesta johtuen. Vanhassa kaupungissa saimme me saksaan tottuneet ihmetellä luxemburgin kielen sanoja sekä muistutuksen monikielisyydestä, johon täällä Saksassa harvemmin kylteissä ja kaupoissa törmää. Julkinen liikenne on tässä minivaltiossa muuten lauantaisin ilmaiseksi kaikkien käytettävissä.

Iltapäivän päätteeksi emäntämme oli järjestänyt meille kunnon residenssivastaanoton kuplivineen, joten hetken saimme elää kuin kuuluisuudet. Matkalla Ainon luo saimme kuulla viime vuosien rakennusprojekteista, koska iästään huolimatta Luxemburg kasvaa kohisten koko ajan. Ilta jatkui kasvisravintolassa, jonka annokset oli juuri niin instagramiin sopivia kuin bloggaajatapaamisessa kuuluukin. Seuraavana aamuna aamiaisen jälkeen jatkoi Düsseldorfin osaston ulkosuomalainen bloggaajadelegaatio yhden miniloman rikkaampana takaisin tänne omaan Reininmutkaamme.

Lopuksi voin vain todeta, verkostoituminen kannattaa aina: reissun lomassa tuli solmittua uusia ystävyyksiä sekä opittua paljon uutta tästä vuosien mittaan rakkaaksi muuttuneesta harrastuksesta ja ehkäpä sain kipinän jatkaa harrastusta. Mielessä pyörivät kokonaan uusi blogi ja visuaalisempi blogialusta. Katsotaan mihin asti mielikuvitus lentää ja aika riittää.
Lähetä kommentti

Designed by FlexyCreatives