SOCIAL MEDIA

tiistai 8. syyskuuta 2015

Tervehdys syys-Suomesta

Kotimaisemia

Kun melko tuoreena maisterina suuntasin kiinnostavan työn perässä ulkomaille, en arvannut, että ihan heti en olisi takaisin tulossa. En sitten tiedä, olisiko kaksikymppisen into ja päättäväisyys tällaisesta tiedosta horjunut, mutta hetkeksi olisi saattanut pysäyttää kaukaista tulevaisuutta pohtimaan.

Nyt kun ensimmäisestä muutosta on jo muutamia vuosia, kansainvälisistä muutoista tullut jonkin verran lisää kokemusta ja perhe lisääntynyt kahdella on seuraava muutto taas merkitty kalenteriin.

Muuttoasiaoita miettiessä huomasin pohtivani aivan eri asioita kuin aikaisempien muuttojen yhteydessä. Vapaa-ajan menojen ja lentoyhteyksien sijaan minua askarrutti uuden enemmistökielen esittely ja asema perheessä sekä aikaisemman ympäristö- ja enemmistökielen muutos koti- ja vähemmistökieleksi sekä tietysti paikallinen suomalaisyhteisö sekä suomalaiset kerhot ja muu mahdollinen lapsiperhetoiminta.

Näitä pohtiessani totesin tarvitsevani vertaistukea sekä kanssaeläjien kokemuksia – onneksi niitä löytyi netistä jonkin verran, ja osittain tästä syystä haluankin tarjota oman kokemukseni muille näiden kysymysten parissa pähkäileville ja muille maille muuttoa harkitseville blogin muodossa.

Toki kirjoittaen ajatukset muutenkin järjestyvät helpommin käsitettäviksi omassakin päässä.

En kuitenkaan halua – enkä pystykään – tarjoamaan lukijoilleni valmiita toimintamalleja ja ratkaisuja eri tilanteisiin. Siihen olen aivan liian kokematon sekä lukematon. Haluan tuoda esille omat pohdintani monikielisen ja -kulttuurisen perheen jäsenenä sekä tietysti tilanteita arjen tiimellyksestä. Jonkin verran tuon varmasti mukaan alan tutkimusta ja muuta keskustelua. Kommentteja luen mielelläni.

Tervetuloa matkaamme! Muutto on suunniteltu ensi vuoden alkuun – määränpäänä Lontoo.Lähetä kommentti