SOCIAL MEDIA

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Taaperon kielicocktailit osa 5

Kielten sekoitus kyllä väheni, mutta ei loppunut kokonaan perheen kielistrategian päivitykseen muutama viikko sitten. Tässä pari viime viikkoina kuulunutta cocktailia.

Wo ist der peitto? (suom. missä peitto on?) Tässä oltiin tärkeiden asioiden äärellä. Vauva-aikojen torkkupeitosta tuli naperolle se kaikken tärkein asia, jota ilman ei uni tule eikä itku laannu. Siitä tuli niin tärkeä, että ostimme kaksi lisää. Peiton nimeksi on lähes vakiintunut saksankielinen tuch, mutta toisinaan siitä keskustellaan myös supisuomeksi. Aivan kuten minun ja miehenkin kutsumaniminä vaihtelee mama ja äiti sekä iskä ja papa, toisia näistä hän näyttää suosivan. Käsittääkseni tällaisista sanoista toinen on muodostunut tärkeämmäksi, koska hän on aina kuullut sitä enemmän vain toisella kielellä. Siis minä olen mama ja mies iskä.

die bubble  tämä oli siis ensimmäinen englantisaksa-kielicocktail, vau! En kyllä ole oikein vakuuttunut siitä, että kyseisessä kontekstissa olisi tarvittu artikkelia, saati sitten määräistä artikkelia. Eroahdistusta helpottamaan olen ostanut hoitotädillemme saippuakuplia, näitähän kaikki lapset rakastavat. Kun minun täytyy lähteä ja lapsella on valmiiksi jo paha mieli, menevät he puhaltelemaan niitä hetkeksi takapihallemme. (Tiedän, ei mikään hyvä strategia.) Niitä on siis viime aikoina tullut puhalleltua enemmän englanninkielisessä seurassa.

Onneksi takapihalle on lyhyt matka ja
näitä jaksaa puhallella ja potkia toipilaanakin.

Parin viikon takainen sairastelu on jatkunut aina tähän päivään asti. Viimeisimpänä sairastui meidän hoitotäti tänään. Varmasti tuttu kuvio monelle, joiden lapset ovat hoidossa ja kohtaavat monenmoisia pöpöjä päivittäin. Koska meidän hoitokaverit ovat kuitenkin pysyneet terveinä, taitaa meidän huono tuuri ja käsihygienia selittää suurimman osan viime aikojen sairastelusta. Täytyy alkaa pestä kädet aina, kun tulemme kotiin. Tähän asti ollaan pesty käsiä lähinnä ennen ruokailua. 

Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Oma ja Opa (saksan isovanhemmat) olivat kylässä, joten oli minullakin aikaa sairastaa kuumeet pois.

Kovin paljon ei ole jäänyt aikaa töille eikä opinnoille. Katsotaan joko tämä tästä lientyisi, kun auringonkin määrä on huomattavasti lisääntynyt.

Lähetä kommentti