SOCIAL MEDIA

tiistai 30. elokuuta 2016

Avoimin mielin uutta kohti

Viime viikonloppuna lensimme 1400 kilometriä ja ajoimme 1000 kilometriä. Teimme toukokuun leikkimielisen asunnonhakureissun nyt tosissamme, koska loppuvuodesta muutamme taas. Tällä kertaa Ruhrin alueelle läntiseen Saksaan. Tämäkään muutto ei tullut yllätyksenä, vaan on ollut harkinnassa useamman kerran viime vuosina. Mies sai työtarjouksen firmasta, josta hän on hakenut töitä aikaisemminkin kokeilumielessä, tällä kertaa viimein tositarkoituksella.

Päätöksentekoa: muutto takaisin Saksaan


Huhtikuussa alkoi sitten näyttää siltä, että muuttoa kannattaa nyt alkaa tosissaan pohtia, ja kyllähän sitä pohdittiinkin. Listattiin plussia ja miinuksia ja yritettiin miettiä Lontoolle lisää plussia. Mies halusi meidän tekevän leikkimielisen asuntoaluekatsauksen alueelle ennen vielä varsinaista päätöstä, että tietäisin mitä vastassa on. Viikonloppureissun jälkeen totesimme, että kyllä meidän kuuluu asua joko Saksassa tai Suomessa. Nyt asuinmaaksi valikoitui työnhaun helppouden takia järkisyistä Saksa.  Mies kertoi ensin pomoilleen saaneensa varteenotettavan työtarjouksen ja paria päivää myöhemmin kertoi irtisanoutuvansa. Hänelle kerrotiin, että seuraajan hakuun tarvitaan koko irtisanomisaika, joten saimme aika pitkän ajan muuttovalmisteluille. Kun uudesta työpaikasta vielä ehdotettiin alkamisajankohdan lykkäystä kuukaudella, tiesimme että saamme muuttopuuhille kunnolla aikaa.

Millä mielin lähdemme muuttamaan kun osa entisistäkin muuttolaatikoista lojuu varastossa purkamattomina? Helpottunein mutta sekavin. Koska tulimme tänne Lontooseen pariksi vuodeksi, on hämmentävää alkaa pakata jo reilun puolen vuoden jälkeen. Toivomme kuitenkin, että muttojärjestelyjä helpottaa se, että ainakin jossain mielessä palaamme kotiin. Toki kaupunki ja osavaltio ovat uusia, mutta maa sentään sama. Tiedämme vuokra-asunnon haun kommervenkit ja miten sopimuksen solmiminen tehdään. Pankkitiliä ei tarvitse avata, puhelinliittymätkin on jo. Lähikauppa ja lastentarha täytyy etsiä, mutta toivottavasti Rewe-online toimittaa myös uuteen osoitteeseen ruuat kotiovelle.

Supernopea muutto expat-tyyliin


Sekavat muuttotunnelmat lienee expat-kuvioissa enemmän sääntö kuin poikkeus. Tällä kertaa saimme kuitenkin yli puoli vuotta aikaa valmistautua muuttokuorman pakkaamiseen, vaikka mutkikkaalta tämä tuntuu vieläkin. Eri meno oli vajaa viisi vuotta sitten, kun  miehelle annettiin aikaa kaksi kuukautta, joka sitten lyhenikin ensin pariin viikkoon ja sitten loppuviikkoon. Vauhti oli niin kovaa, että tuntui välillä, että sekunnit muuttuivat minuuteiksi. Koska tuolloin asuimme vielä eri kaupungeissa, en hetkeen tiennyt missä maassa seuraava yhteinen viikonloppu vietettäisiin. Aikaisempaan verrattuna elämme siis varsin suunnitelmallista ja seesteistä elämää. 

Siellähän se jo pilkottaa, Manner-Eurooppa!

Tavarat pakataan jossain välissä marraskuuta, joten raportointi kolmannesta maasta jatkuu vielä jonkin aikaa. 


6 kommenttia :

 1. Hi hii, taidan tunnistaa tuon kaupungin. Kiva saada tänne lähele lisää bloggaajia! Tsemppiä muuttoon! Onneksi on hyvin aikaa järjestellä asioita :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä valinta, eläväinen kaupunki ja koti-ikävään löytyy suomalaista seuraakin. Jos sellainen yllättää. Reininmaan leppoisuutta. Guten Start und willkommen. Toivoo täällä jo yli 40 vuotta viihtynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reininmaalaiset todettiin ystävällisiksi ja avoimiksi heti kättelyssä! Se auttaa varmasti kotiutumista, ja onneksi suomalaisyhteisötkin on aina helppo löytää.

   Poista
 3. Heh, meilläkin on samoja pohdintoja - tai siis suuntaviivoja tällä hetkellä, vaikka kaikki onkin varmasti vain epävarmaa.
  Myös suunnitelmien nopea muuttuminen kuulostaa tutulle. Mutta sulla on loistava asenne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ehdinkin lukea sun tekstin jo. Kuulosti kovin tutulta. Tsemppiä pohdintoihin ja sitkeyttä yllättäviin käänteisiin!

   Poista