SOCIAL MEDIA

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Parasta ulkosuomalaisuudessa

Tässä London ja Beyond -blogin Leenan innoittama postaus. Minun listastani ei tule kovin pitkä, mutta mielestäni sitäkin kattavampi.

Oman itsen tutkailu ja omien rajojen ylitys. Sitä niin kuvittelee olevansa jotain, mutta sitten ei ehkä olekaan, jos asiaa joutuu tarkemmin tutkailemaan. Monesti kuvittelee myös, että jokin asia on mahdoton tehdä tai oppia ja ettei siihen pysty (enää), kunnes sitten uskaltaa unohtaa epäilynsä, ja pystyykin. Tuskin olisin näin ennakkoluuloton itseäni kohtaan, ellen olisi tavannut ihania ystäviäni eri puolilta Eurooppaa tai nähnyt niin monta tapaa elää ja olla sekä jatkuvasti joutunut kyseenalaistamaan omaa tapaani tehdä asioita. Mielestäni en itse ole muuttunut paljoa, mutta pitempiaikaiset ystävät voivat olla tästä eri mieltä.

Positiivisuus. Mokailu ja nolostelu oli jossain vaiheessa niin arkipäiväistä, etten enää jaksa siihen aikaani tuhrata, siis nolosteluun. Olen mieluummin positiivari - ja oma itseni.Puoliso, jota en koskaan olisi Suomesta löytänyt, löytyi yksi kylmä tammikuinen ilta eräästä keskieurooppalaisesta irkkupubista. Aika kliseistä, mutta totta. Hänen takiaan ulkosuomalaisuuteni on muuttunut muutaman vuoden määräaikaisesta työperäisestä muutosta elämäntavaksi, jossa muutokset ovat kaikenkattavia ja tapahtuvat meistä riippumatta, mutta mistään hinnasta en ukkoani vaihtaisi. Enkä tällä tarkoita, etteikö koti-Suomestakin olisi voinut löytää varteenotettavaa siippaa, mutta en vain haluaisi ajatella viettäväni loppuelämää kenenkään muun kuin juuri hänen kanssaan.


3 kommenttia :

 1. Näinhän se on, omia rajojaan joutuu/ saa ylittää ihan huolella, kun ei pyörikään enää niin tutuissa ympyröissä.
  Pohdin itsekin samoja asioita omassa postauksessani täällä:
  http://thaimaanrannanmaalarit.blogspot.fi/2016/06/parasta-ulkosuomalaisuudessa.html

  VastaaPoista
 2. Onneksi silloin tällöin onnistuu saavuttamaan mahdottomia, ja sillä energialla sitten jaksaa jatkaa - vaikka kaikki ei aina menisikään putkeen.

  Sulla oli pitkä lista ja paljon mielenkiintosia asioita. En osaa edes kuvitella, millaista olisi muuttaa lasten kanssa tropiikkiin.

  VastaaPoista