SOCIAL MEDIA

tiistai 23. helmikuuta 2016

Suurkaupungin asukkeja

Tällä hetkellä parasta Lontoossa lapsen mielestä on varmasti St Paulin katedraalin pyörätuoliramppi. Hyvänä kakkosena tulevat varmasti City Farmit. Ne ovat lahjoistuvaroin ja vapaaehtoisvoimin pyöriviä maatiloja, joilla cityihmiset käyvät eläimiä ihmettelemässä ja pääseehän niille tosiaan vapaaehtoistöihinkin. 

Tähän mennessä olemme jo käyneet Hackney City Farmilla sekä Mudchutessa. Näistä Hackney oli  sopivan kompakti iltapäiväkohde, Mudchuteen kannattaa varata enemmänkin aikaa. Tähän väliin on hyvä huomauttaa, että nämä ovat tosiaan maatiloja, ja joillakin niistä on laajoja eläinten silittelyaitaus, joissa osa niistä jolkottelee vapaana. Vapaana jolkottelevat kanat, kukot ja vuohet tuottavat kaikenlaista kuraa, joten kovin puhtaita paikkoja maatilat eivät ole. Kurahousut ja/tai ainakin saappaat siis jalkaan kaikille.Nyt teimme viimeisen väliaikaisasuntopäivän ratoksi iltapäiväretken Surrey Farmille. Koska oli maanantai, melkein kaikki muut maatilat olivat kiinni. Surreyhin Googlella oli myös mukavin reittiehdotus, joten sinne myös päädyimme matkaamaan lauttayhteyden takia. Ja kivaahan lautalla  oli päristellä pisin kaupunkia.


Kaikilla vierailemillamme farmilla on ollut kahvila, kauppa sekä eläinaitauksia. Jokaiset omiensa kanssa sekä yhteisaitaus, jossa säyseämpiä saa taputella. Kaupasta sai ostaa kauraryynejä eläimille sekä maatilan tuotteita. Meidän piti vähän aikaa kerätä rohkeutta, että pääsimme taputtelemaan lampaita ja vuohia. Onneksi pääsimme, koska se vasta hauskaa olikin. Lopun aikaa kirmailimme eri aitausten välillä lapsen tahtia. Tämänkin kerran lemppari oli ehdottomasti pupuhäkin asukit, vaikka possujen röhkiminen oli myös mielenkiintoista kuultavaa. Aasiaitauksen asukit pysyivät hiljaisina, toisin kuin itäkaupungin kollegansa, joten ne eivät tällä kertaa kirvoittaneet nauruja huulille. Ilta hyräiltiin Piippolan vaaria.


Itse tuskin olen silitellyt aaseja, lampaita, lehmiä ja vuohia koko elämäni aikana niin paljon kuin viimeisen kuuden kuukauden aikana, vaikka olen sentään maalla lapsuuteni asunut. Täytyy näköjään muuttaa suurkaupunkiin, että löytää maatilan eläimiä kotinurkilta.

Lähetä kommentti